Vårskötsel av vintertrött päls

Vintersäsongen kan vara tuff för hundens päls. Salt, grus och slask sliter hårt på pälskvalitén. Regelbundna bad med bra produkter och inpackningar med balsam stärker och ger kraft. På Trimmis Spa-schamponeras, badas och fönas din hund och produkterna som används återfuktar pälsen.

Om vintervädret fått pälsen att trassla så behövs det ofta till våren en djupare genomgång för att få bort gammal päls och underull så att ny och fräsch päls får utrymme – i kombination med uppmuntran och godsaker så klart! Beroende på vilken typ av päls din hund har så krävs olika mycket pälsvård. Den korthåriga hunden har en relativt lättskött päls och mår bra av ett bad då och då. Den strävhåriga hunden behöver lite mer pälsvård och bör borstas med bland annat gummikarda som ökar cirkulationen och tar bort fällande päls. Den strävhåriga hunden bör också gärna trimmas flera gång per år. Hunden med längre päls behöver regelbunden kamning och borstning med speciellt avsedda kammar och borstar. De behöver även bada ofta för att hålla pälsen i fint skick. Kom gärna in i Din butik och få råd och tips från Trimmissalongen!

I vissa fall är en vårfrisyr den bästa lösningen och din Trimmisfrisör ser till att vovven får ett välbehövligt spa i samband med friseringen.

 

Vår är också valptider

Många valpar hittar sina nya hem i vårtider. Äventyren blir många för den nya familjemedlemmen. Pälsvården bör snabbt bli en del av den regelbundna mysstund man har med sin valp. Oavsett om valpen är kort eller långhårig ska pälsen skötas. En mjuk borste är en bra start för alla små. Passa på att vänja valpen vid att undersöka öron, tänder och tassar och bjud på godis för att förstärka den sköna känslan av vård.

Besök gärna din Trimmissalong och få tips och råd om hur valpens päls ska skötas. Behöver du hjälp med kloklippning så löser din Trimmis det smidigt och lätt. Våra hundfrisörer är proffs och ger dig guidning i pälsvårdsdjungeln. Råden och puss på nosen bjuder de så gärna på.

Välkommen vår!